Σε θεσμό εξελίσσεται για τη Σαντορίνη, η διοργάνωση της εκδήλωσης αθλητικού τουρισμού, «Santorini Experience», που εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Οκτωβρίου 2016 στο ηφαιστειογενές νησί.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από φορείς του νησιού, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του νησιού στις αγορές του εξωτερικού.

Πόλος έλξης για τουρίστες αλλά και κανάλια το «Santorini Experience»
Πόλος έλξης για τουρίστες αλλά και κανάλια το «Santorini Experience»

Είναι χαρακτηριστικό πως το κανάλι FOX Sports της FOX Networks Group, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο σε διείσδυση συνδρομητικής βάσης, διάθεσης και προβολής αθλητικού περιεχομένου, αναλαμβάνει εφέτος ως επίσημος φορέας επικοινωνίας, τη μετάδοση του αθλητικού ντοκιμαντέρ «Santorini Experience».

To ντοκιμαντέρ θα μεταφέρει μοναδικές εικόνες αθλητικού τουρισμού από τη Σαντορίνη, σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική μέσα από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα της εφετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από τις παραλίες πλησίον του ηφαιστείου στο παλιό λιμάνι των Φηρών. Την κολυμβητική διαδρομή έχει σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης, προπονητής με Ολυμπιακά & Παγκόσμια μετάλλια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος, ενώ σπουδαία ονόματα της Εθνικής μας ομάδας, όπως ο Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, μαζί με μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Αντώνης Φωκαΐδης, Γιώργος Αρνιακός και Δημήτρης Νέγρης θα λάβουν και εφέτος μέρος στο «Santorini Experience».

Αντίστοιχα, εφέτος θα πραγματοποιηθούν ποικίλες διαδρομές τρεξίματος στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με θέα την Καλντέρα. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει για ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος, υπεύθυνος της All About Running και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στο τρέξιμο, Νίκος Πολιάς.

Πηγή: Ημερησία