Σύμφωνα με την Jessica Montevago στο travelmarketreport.com, η έρευνα 2016 Lodging Survey, που διεξήγαγε η American Hotel & Lodging Association σε 8.000 ξενοδοχεία, αποκάλυψε τις 6 κύριες ξενοδοχειακές τάσεις για το 2017:

  1. Πανταχού παρούσα τεχνολογία στο δωμάτιο

Οι τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και υψηλής ευκρίνειας, καθώς και το γρήγορο ασύρματο Internet είναι πλέον διαθέσιμα στο 98% και 88% (αντίστοιχα) των δωματίων των ξενοδοχείων των Η.Π.Α.

  1. Περισσότερες επιλογές για φαγητό

Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων, από τους ταξιδιώτες, που έχουν περιορισμένο χρόνο, μέχρι τους business ταξιδιώτες, θέλουν περισσότερες επιλογές για φαγητό εντός του ξενοδοχείου. Ένδειξη αυτή της τάσης είναι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ξενοδοχείων (62%) προσφέρουν δωρεάν πρωινό, ποσοστό που ξεπερνά το 80% στα ξενοδοχεία μεσαίας και υψηλής κατηγορίας. Επίσης, τα ξενοδοχεία, που ανήκουν στις υψηλότερες κατηγορίες, όπως τα πολυτελή resort, θέλουν να προσφέρουν ποικιλία από γαστρονομικές επιλογές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας κατά μέσο όρο 3 διαφορετικούς χώρους εστίασης, ανά ιδιοκτησία.

  1. Μείωση των έξτρα χρεώσεων στα resort

Μόνο το 4% των ξενοδοχείων χρεώνει στις ΗΠΑ τέλη resort, σε σύγκριση με το 7%, που ίσχυε για το 2014. Τα περισσότερα από αυτά τα ξενοδοχεία ανήκουν στην κατηγορία των πολυτελών resort (31%) ή είναι ανεξάρτητα ξενοδοχεία ( 17%).

  1. Η πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου ορίζεται από τις υπηρεσίες

Αυτό που κάνει την διαμονή σε ένα – πολυτελές ή ανώτερης τάξης – ξενοδοχείο, τόσο ξεχωριστό, είναι το επίπεδο των υπηρεσιών, που προσφέρει. Από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου είναι ο παρκαδόρος, το στεγνό καθάρισμα, το room service, καθώς και η ύπαρξη επιλογών ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης.

  1. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας

Το ποσοστό των ξενοδοχείων με κάμερες ασφαλείας στο λόμπι, έχει φτάσει το 86%, σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό (58%) του 2012.

  1. Η ευκολία και η άνεση είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες

Αύξηση παρουσιάζει το mobile check-in και οι εφαρμογές για κινητά. Συγκεκριμένα, τα 2/3 των ξενοδοχείων κάνουν χρήση του mobile check-in, ενώ η υπηρεσία δωματίου – μέσω εφαρμογής smartphone – έχει φτάσει το 35%.

Πηγή: Hotelmag.gr