Στις δημοφιλέστερες αναζητήσεις Αθήνα, Κρήτη, Ρόδος, Πελοπόννησος, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα και Σαντορίνη.

Aύξηση κατά 19% παρουσίασαν οι διαδικτυακές αναζητήσεις μέσω Google, με τον όρο «ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), κατά τη περυσινή χρονιά, ενώ η αντίστοιχη αύξηση φθάνει στο 72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Google για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online», η οποία έχει στόχο την ενίσχυση δωρεάν των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις για ταξίδια στην Ελλάδα, κατά το 2015, πραγματοποιήθηκαν από τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Μεταξύ των 20 δημοφιλέστερων προορισμών, σε επίπεδο αναζητήσεων, περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Κρήτη, η Ρόδος, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη, η Λευκάδα και η Σαντορίνη. 

Η Google εκτιμά για φέτος με τη βοήθεια ομάδας 20 ειδικών συμβούλων, που θα ταξιδέψουν σε 30 περιοχές ανά την Ελλάδα, ότι μπορεί έως και να τριπλασιασθεί ο αριθμός των ωφελούμενων επαγγελματιών στον χώρο του τουρισμού. Αλλωστε, βάσει στοιχείων της, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στον μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο το 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους.

Όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος country manager της Google για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα «Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο για την κοινωνία συνολικά, βοηθώντας τόσο νέους επαγγελματίες όσο και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Μέσω της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, επιβεβαιώνουμε ως Google τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων και καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του διαδικτύου και τη ψηφιακή οικονομία για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.».