Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς τουρίστες έχουν κλέψει αντικείμενα μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Αυτό αποκάλυψε ανώνυμη έρευνα που διενήργησε η Sunshine.co.uk σε δείγμα 2.600 ενήλικων βρετανών που είχαν κάνει τουλάχιστον 6 φορές διακοπές στη ζωή τους, αποδεικνύοντας ότι παρά τα συστήματα παρακολούθησης στα ξενοδοχεία, οι κλοπές συνεχίζουν την πολυετή παράδοση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των Βρετανών του δείγματος παραδέχεται ότι έχει κλέψει αντικείμενα από το ξενοδοχείο, κυρίως πετσέτες πισίνας (το 31%), ελαφριά επίπλωση και μπαταρίες.

Ορισμένοι δε ομολόγησαν ότι έχουν κλέψει ακόμα και τηλεοράσεις ή συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

Το 56% παραδέχεται ότι έκλεψε αντικείμενα πέρα από τα συνηθισμένα όπως πετσέτες και το 14% εξ αυτών είπε ότι πιάστηκαν επ αυτοφώρω.

Οι περισσότεροι Βρετανοί είπαν ότι πήραν πετσέτα πισίνας από το ξενοδοχείο (31%) ενώ πολλοί έδωσαν τις εξής απαντήσεις: πετσέτες δωματίου (27%), ελαφριά επίπλωση όπως μαξιλάρια (22%), μπαταρίες (20%) και μαχαιροπίρουνα, πιατικά ή γυαλικά (18%).

Αφαίρεσαν επίσης παντόφλες (12%), ρόμπες (9%), λάμπες (8%), λευκά είδη όπως μαξιλαροθήκες ή κουβέρτες (4%) και διακοσμητικά αξεσουάρ όπως βάζα (2%).

Το 1% του δείγματος είπε επίσης ότι έκλεψε ηλεκτρονικά αντικείμενα όπως ξυπνητήρια, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής ή τηλεκοντρόλ.

Δύο άτομα είπαν ότι είχαν κλέψει μια τηλεόραση ενώ έκαναν διακοπές στο εξωτερικό ενώ ένα ότι έκλεψε τη Βίβλο.

Όσον αφορά το λόγο για τον οποίο έκλεψαν τα αντικείμενα, η πιο κοινή απάντηση (47%) ήταν ότι το ξενοδοχείο είχε αναλώσιμα τέτοια αντικείμενα. Ένα 28% είπε ότι το έκανε για να αποκτήσουν αξία τα χρήματά του.

Τι κλέβουν σε Ελλάδα και Κύπρο

Έρευνα που είχε διενεργήσει το 2014 το site κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Ελλάδας και της Κύπρου, Lastminute, σε δείγμα 500 ξενοδοχείων, είχε δείξει ότι 1 στα 10 άτομα κλέβει αντικείμενα από το δωμάτιό του.

Αυτό αντιπροσωπεύει κόστος που φτάνει τα 20.000 ευρώ το χρόνο για τα πεντάστερα και τα ξενοδοχεία Πόλης.

Η έρευνα είχε αποκαλύψει ότι τα αντικείμενα που αφαιρούν πιο συχνά οι επισκέπτες των ξενοδοχείων είναι τα εξής:

-Πετσέτες και ρόμπες εξαφανίζονται στο 60% των ξενοδοχείων

-Προϊόντα τουαλέτας εξαφανίζονται στο 87% των ξενοδοχείων

-Στυλό κλέβονται στο 52%

-Πιατικά και μαχαιροπήρουνα στο 52%

-Τηλεοράσεις κλέβονται στο 16%

-Πιστολάκια μαλλιών στο 10%

-Λάμπες ηλεκτρικές στο 9%

-Έργα τέχνης, πίνακες και αγαλματίδια στο 6%

-Υπολογιστές στο 4% των ξενοδοχείων

-Τηλέφωνα στο 3% καθώς και φυτά, λουλούδια, ακόμη κι αν είναι πλαστικά!

Σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, ένας πελάτης έβγαλε τον πίνακα με λιθογραφία από τον τοίχο και ξανάβαψε το κενό με… κραγιόν χειλιών! Στα τετράστερα ξενοδοχεία, τα αντικείμενα που εξαφανίζονται -κυρίως- είναι καθρέφτες μπάνιου, σεντόνια, ρόμπες και ασημένιοι δίσκοι του room service.

Πηγή : TornosNews